Om Företaget

Företaget K9FYSIO

K9, eller Canine står för ordet hunddjur, som kommer ifrån det latinska Canis som betyder Hund.

Fysio, eller Fysioterapi är ett akademiskt ämne som behandlar områden som är av relevans för fysioterapeuternas yrkesroll. I yrkesrollen ingår främst undersökning och behandling med syfte att bedöma, bota, förebygga eller lindra skador eller sjukdomar, främst sådana som manifesterar sig i rörelse- och stödjeorganen, dvs muskler, leder, skelett, ligament, senor och nerver. Vi bedömer också hundens funktion, motorik, styrka, rörlighet och smärta.


”K9FYSIO är ett företag som brinner för hundens hälsa och välbefinnande. Målet är att våra 4-benta vänner ska kunna leva ett långt och friskt liv. Hit är alla välkomna, oavsett ras, ålder och aktivitet. Hunden kommer till en lugn miljö och det är viktigt för oss att hunden känner trygghet. Alla besök och behandlingar är helt individuella då vi tar allt i hundens egna takt!

Med friskvård, det vill säga; anpassad kost, rätt mängd motion och aktivering, samt regelbundna hälsokontroller av våra vänner, kan vi förebygga sjukdomar och skador som kan uppstå i hundens rörelseapparat.

Det är lättare att förebygga, än att behandla en skada!”


När man kommer till oss får hunden en lugn genomgång och adekvat behandling.
Här erbjuder vi även träningsupplägg, träningstips, övningar med våra balansbollar och kostråd.
Vi kan räkna på hur bra er hunds foder är. Vi har även en liten butik med kosttillskott, hudvårdsprodukter samt träningsprodukter.

Idag behandlar vi med individanpassad träning, djupgående massage, massage med thumper och elektroterapi.

I framtiden kommer vi kunna erbjuda mer, bl.a löpband, laser, vattentrask och vibrationsplatta!


Besöksadress:
Kockgatan 16, 66140 Säffle.

Hundarna tas emot hemma hos mig i mina lokaler, men man kan kan även välja att få ett hembesök om det passar bättre/vid akuta ärenden.


Tänk på att alla träningsupplägg, undersökningar och behandlingar är helt individanpassade för att ge bästa resultat för just din hund! Bland våra tjänster ser du cirka tider, vissa hundar behöver mer tid, vissa mindre och det tar vi alltid hänsyn till!